martes, 22 de diciembre de 2009

THE END

Ja hem arribat a la fi del bloc!
Si si, com ja avia dit aquest bloc estava dedicat a temes de la Universitat, activitats que hem realitzat a les classes de tic, noticies, articles etc.

Respecta a les activitats que anat penjant sobre “l’assignatura les TIC” amb quedaria amb tres d’elles, que tant amb una com altres las he aprofitat per us propi, i ser que les seguiré aprofitant en el futur, ja bé per mi personalment, com per la feina.


En primer lloc el GIMP
un programa lliure, que serveix per retocar imatges, escalar-les etc. Aquest no el coneixia, ara bé si vaig fer una petita introducció del Photoshop, un programa semblant al GIMP però mes rebuscat, per mi el GIMP és més senzill i ràpid de fer servir, i des de que el vaig descobrir no he parat d'utilitzar-lo.

En segon lloc el AUDACITY
, aquest serveix per gravar veus, editar músic etc. No el coneixia i tampoc cap altre programa per l'estil, i m’ha semblat molt interessant. També l’he fet servir per ús propi.

I en tercer i últim lloc el WINDOW MOVIE MAKER,
aquest programa el conec des de fa molt de temps, ja avia realitzat vídeos amb ell, i el trobo fascinant, i ara gràcies amb l’AUDACITY els muntatges amb queden millor.


Temporalment aquesta serà l'ultima publicació, l'assignatura ja arribat a la fi, i ara nomes ens queden els exàmens! Esper-ho que os siguin d’utilitat les activitats penjades, si més endavant veig activitats interessants ja les penjaré! ja que amb queda una mica menys de 4 anys de carrera!

De moment no dic un adéu si no un FINS AVIAT!

martes, 8 de diciembre de 2009

SETMANA BLANCA AL FEBRER

El Periodico, Clica aquí 

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ens parla de què la setmana de festa que integrant el proper curs 20010/2011 durant el més de Febrer, es fomenti el turisme per Catalunya però sobre tot per l'esport de neu.


Durant un temps he anat escoltant diverses opinions sobre la setmana de vacances de Febrer, i que els nens i nenes comencin l'escola una setmana abans, escoltat opinions de tota mena, que si és una molt bona idea, que no agrada gents, que faran els pares que treballen durant aquella setmana amb els nens, etc.

La meva opinió és: Trobo una molt bona idea tenir una setmana de vacances al Febrer ja que les d'estiu són molt llargues, i desprès a l'hivern si n'hi ha son curtes, i amb festes importants que no fomenten sortir a viatjar. És una molt bona oportunitat per poder gaudir d'una setmana de muntanya amb l'esport que promou! O bé gaudir d'altres llocs, sense massificació de gent de l'estiu!

Personalment tenir una setmana per anar a esquiar ho trobo genial! Clar això per mi!!!

jueves, 3 de diciembre de 2009

JCLIC

Que és el JClic?

El JClic és una aplicació que des del 1992 ha sigut utilitzada per educadors i educadores de diversos països, utilitzant el programa com eines de creació d'activitats didàctiques pels seus alumnes.

Les activitats que es realitzen no acostumen a presentar-se soles, sinó empaquetades en projectes. Un projecta esta format per un conjunt d'activitats i una o més sentencies, que van indican l'ordre que es van mostrant.

Totes les activitats que es realitzen són educatives: puzles, associacions, memòria... etc.!

D'aquesta manera els infants treballen els temes que ens interessant a traves de el TIC.

El nostre projecta tracta sobre la roba! Els infants que ens dirigim són nens i nenes de 4 anys! I a traves de les activitats els i introduïm les peces de roba amb uns objectius assolir.

  • Veure les peces de roba que hi ha per infants.
  • Diferencia les peces de roba de l'hivern a les d'estiu.
  • Relacionar la roba de nen i la de nena.
  • Afavorir la memòria.
  • Fomentar la concentració.
JClic Clica aquí

martes, 24 de noviembre de 2009

PISSARRES DIGITALS III

Fa un temps en darrera vaig penjar, un vídeo que ens parlava de les pissarres interactives, presentada per Manuel, doncs bé avui penjo un altre vídeo que ens parla d'altres opcions que també es poden fer amb aquestes pissarres.
I podrem veure com resol preguntes que la gran majoria de mestres ens fem.


BALLARINS



*Observereu lo bé que ho fan! tan petitons i com es mouen!

ELS PREMIS NACIONALS D'EDUCACIÓ RECONEXIEN LA TASCA DE LA BLANQUERNA I D'UN DELS SEUS FUNDADORS

Com estudiant que sóc de Blanquerna vull informar d'una noticia que pertany a aquesta facultat i a la vegada felicitar-los ja que "ELS PREMIS NACIONALS D'EDUCACIÓ" premia la tasca que fa Blanquerna i on reconeix la trajactòria de la tasca professional.

L'escola de Mestres Blanquerna, que aquest any celebra el seu 60è aniversari, va ser premiada ahir en el transcurs de la Nit de l'Educació, que va ser presidida pel conseller d'Educació, Ernest Maragall. Durant l'acte, celebrat a l'Auditori, es van entregar diversos guardons que premien la qualitat de l'educació: els premis Catalunya d'Educació, el premi extraordinari de batxillerat, el premi Pere Calders i també els premis del concurs d'oratòria en diverses llengües.

Els premis Catalunya d'Educació, creats l'any 2001, reconeixen la trajectòria i la tasca professional de mestres, professores, professors, centres educatius i institucions. L'Escola de Mestres Blanquerna va rebre el guardó en la categoria d'institucions, dotat amb 6.000 euros, i que s'entrega a entitats que han contribuït a construir una escola de qualitat al servei de la societat catalana i que s'han distingit per la defensa dels seus valors.

 El pare Francesc Riu, un dels fundadors de Blanquerna, va rebre el premi extraordinari com a formador del personal directiu i del professorat de centres escolar. El premi Marta Mata, dotat amb 12.000 euros, va ser per a Anicet Cosialls, que va ser reconegut per la seva tasca docent i per les seves propostes per acostar la ciència a la ciutadania.

L'institut Esteve Terrades de Cornellà de Llobregat va rebre el premi en la categoria de centres docents, dotat amb 12.000 euros, amb el qual es reconeix l'aposta per la incorporació de les noves tecnologies a les aules i per la millora del coneixement de llengües estrangeres.
10/11/09 - Barcelona - EL PUNT

lunes, 23 de noviembre de 2009

SETMANA CULTURAL

La setmana cultural consta de 5 dies d'activitats programades per les assignatures que estem realitzant a la facultat. Aquestes són:
L'objectiu d'aquestes són veure que els infants tenen tot un món més enllà de l'escola per aprendre. I nosaltres com a futurs mestres saber que hi ha diferents entitats en el que podem organitzar activitats per ells.

Per resumi els 5 dies, ho fem a través d'un powerpoint en comú amb els membres de seminari. 

I el resultat a sigut el següent:  


*En el nom de l'activitat teniu l'enllaç amb la pag web

AUTISME

Per l'assignatura de Comunicació oral, escrita i digital, hem exposat una presentació oral amb l'acompanyament d'un power point. El tema escollit per mi i la meva companya Alba Montero, a sigut: L'autisme.
Autisme
View more presentations from Alba.
L'autisme, prove d'una paraula grega que significa a sí mateix. L'autisme, és un transtorn en el desenvolupament de les funcions cerevrals dels nens, que afecta a les seves posibilitats de comunicació emocional amb altres persones i a la organització de la conducta a la seva vida diaria. aquesta malaltia afecta més als nens que a les nens.

Els símptomes que tenen aquests nens són:

No somriuen:
en aquests nens, no els hi surt un somriure esporàdic, però tampoc sembla que estiguin ni tristos ni contents,bàsicament que no transmeten les seves emocions.

Mirada Perduda:
sembla que no miri a ningú.

Sordesa:
Quan algú els crida no fan cas i sembla que estiguin sords, però quan senten un soroll que no es el normal ràpidament es giren.

Agressivitat:
No controlen la seva agressivitat, fins i tot moltes vegades es poden pegar a si mateixos.

Sentiments:
No transemeten sentiments cap a les altres persones.


Moviments corporals:
és molt freqüent en aquests nens, que comencin a donar voltes sobre si mateixos o sentats i anar endavant i endarrera.


El joc:
per ells el joc simbòlic no existes, i el fan servir com una part del seu cos.

El llenguatge:
el llenguatge segons Síbon hi ha una tercera part dels nens que no parlen, però els que parlen es poden diferenciar en tres tipos: els que tenen Ecolialias, els que tenen llenguatge espontani i els que tenen capacitat comprensiva.

MOVIE MAKER

Windows Movie Maker és un programa que normalment ja el porta el propi Windows, sinó ens el podem baixar gratuïtament ja que és un programa lliure.

La utilitat d'aquest programa és la edició de vídeos, a través d'efectes, transicions, títols, crèdits, pista d'àudio, etc.

El procés d’utilització és ben senzill; i per comprovar-ho he realitzat un vídeo amb el proces següent:




Abans de començar a realitzar el muntatge amb preparo tot el material i programes adients que necessito per realitzar el següent vídeo. Hi aquests són:


  • Un text llegit anteriorment a l’assignatura Comunicació oral i escrita “Camins” de Sopa de cabra.
  • La cançó de “Bella’s lullaby”
  • El programa Audacity.
  • Imatges que tenen relació amb el text de “Camins” buscades en el buscador Google o bé fotografies meves de quan vaig fer el “Camino de Santiago” els anys 2004 i 2007, i guardades totes a la mateixa carpeta.
Quan ja tinc tot el material necessari per realitzar el muntatge començo a seguir els passos següents:


Primer de tot obro el Audacity i gravo llegint el text “Camins” i importo la música “Bella’s lullaby”, hi o deso amb format MP3, a la carpeta on tinc les imatges i les fotografies.


El següent pas és obrir el Windows Movie Maker, hi en ell importo totes les imatges i fotografies més l'audició en MP3.


El tercer pas és introduir en els quadres que es veuen en el programa a la part inferior totes les imatges, i per fer-ho el que tinc que fer es seleccionar cada imatge o fotografia i arrossegar-la fins on la vull col·locar, en aquest cas amb el text davant, per anar-les arrossegant amb un ordre que tingui sentit amb el que ens diu l'audició.  

Quan ja les tinc totes col·locades, introdueixo afectes, com per exemple: en algunes imatges lentitud, en altres en blanc i negra etc. I també introdueixo les transicions. Que que ho trobaré a la part esquerra del programa


Finalment arrossego l’audició i retoco les imatges per que tinguin una relació amb el que escoltem i el que veiem. I ho guardo en format vídeo i el "pujo" a Youtube per poder-lo penjar el  bloc.


El resultat a sigut el següent:



Text: Camins - Sopa de cabra
Veu: Neus Martínez
Música: Bella’s lullaby
- Twilight

sábado, 21 de noviembre de 2009

POWER POINT

La importancia del bon ús del powerpoint.

El Powerpoint és un programa dissenyat per fer presentacions pràctiques amb text esquematitzat, fàcil d'entendre, animacions de text i imatges, imatges predissenyades o importades des de l'ordinador. En el que se li poden aplicar diferents dissenys de font, plantilla i animació.

Per realitzar aquestes presentacions cal que el Powerpoint estigui ben fet, ja que un mal ús d’aquest pot provocar conseqüències alhora de presentar-lo.


Aquestes conseqüències poden ser: Que moltes vegades hi ha massa informació en les diapositives i no es llegeix amb claredat. La persona que fa la presentació ja no explica o relata sinó que es limita a llegir la pantalla. Els colors massa cridaners provoquen un mal estar dels oients, i les formes es col·loquen en pantalla de forma indiscriminada sense atenir-se a cap ordre estètic ni utilitat. Hi pot haver un abús dels elements multimèdia. La utilització de sons, soviet es repeteixen, provocant un abús d'aquests. Si no hi ha un bon sistema de projecció, l'aula sempre estarà a les fosques amb el cansament que això provoca als alumnes, hi que es cansin abans.

D'aquesta manera la importància del bon ús es essencial per que els alumnes segueixin la presentació correctament, per realitzar un bon powerpoint cal tenir en compte: Que l'alumne té un guia a la pantalla, que li transmet les idees claus, que permet incorpora imatges, vídeos, sons, animacions, etc. que afavoreixin la presentació. Cal tenir en compte els colors que siguin tènues per no cansa la vista del oient. I sobre tot una bona lluminositat a la sala.


Per veure més clar la teoria, hem realitzat per grups diferents powerpoins. Uns grups han realitzat el bon ús del power i els altres el mal ús, d'aquesta manera podem veure la importància que té donar-li un bon ús aquest programa.

El nostre grup, varem tenir que representar un powerpoint ben fet, i encare que el resultat va ser més aviat el contrari, ens va servir de gran ajuda, fer la exposició i rebre les critiques, i sobre tot comparar tots els powerpoints de tot els grups.

Un cop finalitzat per penjar el nostre powerpoint en el nostre bloc hem seguit uns passos.

Primer de tot informar-nos de que el Server online que ens permet publicar les presentacions, són: Slideshare Clica aquí, o bé Slide boom Clica aquí per accedir a ells. Cal esmentar que Slideboom reconeix moltes més animacions que l'altre.

El programa que hem utilitzat per penjar el power en el bloc ha sigut el Sildeshare. Per fer-ho primer ens hem baixat el programa, ens hem tingut que registrar, hi hem "pujat" la presentació a la web. En el moment que la pugem es converteix en "Flaix" , i ens queda emmagatzemada a la comte personal que ens hem fet. En aquest cas amb el nom de Sarabcn87; per passar-ho a al bloc hem seleccionat el codi que trobem a la web el costat de la presentació a mà dreta a dalt, i l'hem copiat i enganxat al bloc.


I el resultat ha sigut el següent:

jueves, 19 de noviembre de 2009

ELS ORDINADORS NO ENSENYEN SOLS


El País, pública una noticia, que Cliques aquí  la podràs llegir sencera, que ens parla de que les noves tecnologies no són tan eficaces com semblen, ja que els ordinadors són un reforç del mestre però que ells sols no ensenyen. Els infants necessiten un guia que els ensenyi els aprenentatges, a resoldre els dubtes, hi ha guiar-los.

Un ordinador mai podrà substituir el paper del mestre, ja que aquest no només dona uns aprenentatges sinó que també don un caliu a l'infant, fa que l'infant es senti segur, estimat, i alhora saber que si té dubtes hi haurà l'adult per ajudar-lo. L'ordinador només li donara un resultat, un text, una matèria, però si aquest té dubtes l'ordinador no l'ajudara, ja que és una maquina.

Les noves tecnologies ens ajuden a millorar alhora de donar uns aprenentatges però sempre cal tenir en compte que no són un resultat final sinó un suport al mestre.

sábado, 14 de noviembre de 2009

BARRI SESAM CELEBRA EL SEU 40 ANIVERSARI

Qui no a dit mai:

- Tu de petit no veies barri sèsam no?

Quant veu que una persona pregunta sobre algú obi o s’equivoca en temes senzills.
Barri sèsam una seria infantil de la televisió americana, combinada amb l’educació dels preescolars i l’entreteniment. El seu objectiu era i és Jugar aprenent i tot va començar fa 40 anys. I per el seu aniversari tots els protagonistes han sortit al carrer a celebrar-ho.



Noticia Barri Sesam Clica aquí


La raó de la publicació d'aquesta noticia, és que Barri sèsam sempre ha tingut un objectiu l'educació pels infants, a través d'uns personatges divertits i entretinguts.


La relació d'aquesta noticia amb les TIC, és que els seus capítols han sigut transmesos a través de la televisió en diferents països i idiomes, però avui dia els podem veure també al ordinador baixant-los per internet o veure'ls online.

LLEGENDA DE LA TERRA

EL GEGANT DEL PI


El Farell es una muntanya que es troba al costat del poble Caldes de Montbui, el seu nom coincideix amb una llegenda que diu així:

Aquella època, el poble de Caldes, hi havia una masia anomenada el Farell, a la qual vivia un gegant molt alt i gran. Tenia tanta força que tots el coneixien com el Farellas i ningú dels voltants podia vèncer. Era modest i senzill i portava una vida tranqui-la dedicada a la pagesia.

Un dia, m’entres llaurava un bancal, va passar un gegant foraster que es va quedar sorprès davant la seva força. Per això li va proposar anar a Barcelona, on un gegant Moro tenia segrestada a una important i bella dama anomenada Gisla.

De fet, li va costar una mica convenç-se’l, però al final va decidir anar-hi, per poder fer fora aquell foraster i rescatar la bella Gisla. I cap a Barcelona va anar-hi. Per el camí va agafar un pi de un bosc per que l’hi fes de bastó i també per saltar la muralla que rodejava la ciutat. Els nens i nenes el seguien cantant aquesta cançó:

El Gegant del Pi
ara balla ara balla;
El Gegant del Pi
ara balla pel camí

El gegant Moro el va rebre amb un bon àpat tal i com tenia per costum sempre que algú acaptava el seu repte.

M’entres el Farell anava menjant, el Moro, amb els seus ulls rabiosos deia:

- Menja, menja Farellás. Que ben poc menjaràs desprès.

La gran lluita es celebrà a la plaça del PI.

El Farell es queda plantat en mig de la plaça com si fos de ferro, i romania impassible mentre el Moro no parava d'atonyinar-li. Llavors, i com qui llança palla, el Farell el va llençar per sobre de les cases i de les teulades i va anar a parar als afores de la ciutat.

La multitud cantava la cançó que donava fi a l'opressió exercida pel tirà foraster i així alliberava a la bella dama Gisla:

El Gegant de la ciutat
ara balla ara balla;
El Gegant de la ciutat
ara balla pel terrat.

Llavors el Forçut Farell va prendre camí de retorn a la seva casa, però va passar, que durant el camí li va entrar son i es va tendir sota un arbre per a reposar una estona i poder continuar després. Va succeir, que mentre el Farell dormia començar a ploure i a caure calamarsa, de tal forma que aquelles pedretes van cobrir el cos del gegant pagès. Diuen que mai més es va despertar, però que sobre ell es va formar la muntanya que avui es coneix com el Farell.




El Gegant del Pi






LA LLEGENDA

La llegenda és un genera de tradició oral, i va lligada amb el territori.
La finalitat de la llegenda esta amb un entorn geogràfic i un entorn històric.

Segons Joan Amades les llegendes es poden classificar de la següent manera:
  • Llegendes de la terra.
  • Llegendes de les roques.
  • Llegendes de les coves.
  • Llegendes megalítiques.
  • Llegendes de les fonts.
  • Llegendes marines.
  • Llegendes religioses.
  • Llegendes que giren el entorn de personatges histèrics.
  • Llegendes plebees .
  • Llegendes gerontològiques, llinatges, i eradiques.


miércoles, 11 de noviembre de 2009

PISSARRES DIGITALS II

En aquesta entrada, continuació de la anterior, podem observar un vídeo que ens parla de les pissarres digitals, l'ús que tenen, com funcionen, quines avantatges ens proporcionen, i les diferencies de les pissarres convencionals a les digitals, també ens donen exemples que les escoles podrien dur a terme. I resolen dubtes que la presentadora don a nom dels oients.


I tot això i més amb la presentació de Manuel G, representant d'una coneguda empreses del sector, durant les activitats del dia de internet.



Recomano veure'l, ja que la informació que ens donen és útil en el camp de l'educació.
Des de el meu punt de vista l'explicació de Manuel G, és força bona. I ens ajuda a resoldre dubtes que podem tenir sobre les pissarres digitals.

PISSARRES DIGITALS

Un dels altres invents de les TIC, han sigut les pissarres digitals que han tingut una gran evolució dins aquest món. D'aquesta manera publico informació sobre com funcionen, quin ús donen i quines avantatges tenen.

Cal tenir present que ha moltes escoltes encare no han estat introduïdes però de mica en mica ho estan fent i de aquí uns anys totes les escoles treballaran amb elles, i com a mestres hem de saber tot el que comporta aquests nous invents.

DEFINICIÓ

Pissarra digital: Sistema tecnològic, és un recurs TIC per utilitzar a l’aula, generalment integrat per un ordinador i un vídeo projector, que permet projectar continguts digitals en un format idoni per visualització amb grup. Es pot interactuar sobre les imatges projectades utilitzant els perifèrics dels ordinadors: ratolí, teclat…


Pissarra digital interactiva: Sistema tecnològic, generalment integrat per un ordinador, un vídeo projector i un dispositiu de control de punta, que permet projectar en una superfície interactiva continguts digitals en un format idoni per visualitzar en grup. Es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció.


Tinta digital: Són programes que permeten fer anotacions sobre qualsevol pantalla que estem visualitza’n en el nostre ordinador, i guarda en el disc una imatge.

*La següent entrada és la continuació d'aquesta i podreu veure un vídeo que ens explicant l'ús del seu funcionament.

martes, 10 de noviembre de 2009

DESCRIPCIÓ D'UNA ALUMNE

Com descriure aquesta noia, que poc a poc ha anat aconseguint la meva amistat i la meva confiança? Dons podria començar parlant de la seva mida, el seu pes … però ens quedaríem igual, ja que realment no ho ser, però si dir que és alta, i prima. El color de la seva pell, és fosc, té els cabells llargs i negres, la mirada profunda d’un color blavós i els seus llavis mostra’n sempre un gran somriure, amb unes dents blanques com la neu.

Dia a dia et demostra que és simpàtica, carinyosa i molt agradable; quant parles amb ella et sents c`omode, ja que sap escoltar i opinar. Sap dir les veritats i no enganyar-te quant una cosa no va bé o no l’hi agrada.

A l’hora d’observar com vesteix em sorprèn, ja que ella sempre va amb colors foscos, amb texans ajustats i sabates amb talons. Dir que des de que la conec no l’he vist mai deixada.

Suposo que molts de vosaltres ja sabeu de qui parlo, sempre i quant assistiu, a la mateixa classe que ella. Si no, us deixo una fotografia per a que veieu tot el que us he explicat.


Sara Orantes

sábado, 7 de noviembre de 2009

GIMP

El GIMP és un programa informàtic de software lliure que serveix per retocar i editar imatges i/o fer muntatges amb fotografia. En aquest podem modificar el temany, la resolució, retallar-les, escriure textos, canviar els filtres, els colors etc.


A partir d'unes quantes proves realitzades a l'aula, comencem el treball que ens demanant que fem.


Aquest tracta que a partir d'una fotografia feta a classe, realitzem tres petites activitats amb els seus ítems.

PRIMERA ACTIVITAT

Consisteix en escollir una fotografia i reduir-la a un temany de 300 x 225 píxels més o menys.
Per realitzar-ho cal seguir els següents passos:

Primer Obrir el GIMP, i anar a "Obre fitxer" i seleccionar la imatge escollida previament, un cop obert, anem a l'opció "imatge" i a "escalar" s'ens obrira una pantalla on ens donara l'opció de canviar l'escala de la imatge.

La imatge seleccionada per mi es de 2592 x 1944 píxels i el passar-la a 300 x 225 piexels el resultat és el següent.



SEGONA ACTIVITAT

En aquesta activitat els ítems, són retocar la fotografia que hem escalat anteriorment. I en ella retocar-la, per que quedi diferent a la versió original. D'aquesta manera aprendrem a utilitzar l'apartat "Filtros", "Colores" i també a retallar una imatge amb el "Lazo", seleccionant el que volem, ja bé sigui tota la imatge com un petit detall.

Per realitzar aquesta activitat ho he fet de la següent manera:

Primer he obert la fotografia guardada anteriorment, que l'havia escalat a 300 x 225 píxels i he seleccionat amb el "Lazo" les cares de les tres persones que surten a la imatge. He obert la finestra "Colores" i he seleccionat "Curvas i Brillo" i s'ha obert una altre finestra en la que he seleccionat el "Contraste".

Segon, he seleccionat els fons amb el "Difusa" i he obert la finestra "Filtros" on m'ha aparegut "Renderizado" l'he seleccionat hi s'ha obert "Nubes" i de la varietat de "Nubes" he triat "Plasma".

Per tercer lloc, he seleccionat la samarreta en que hi diu "Màgia" i amb la finestra "Filtros", he obert la sub-finestra "Artísticos", que es troba "Pintura al Oleo". He seguit seleccionant la samarreta del mig, i tornant a obrir la finestra "Filtros", sub-finestre "Artísticos", "Viñetas + Cubismo + Colorear" he obtingut el resultat que observareu a la imatge.


I per últim he seleccionat la samarreta de la esquerra, i tornant a obrir la finestra "Filtros", "Artístico - Viñetas" n'he obtingut un altre resultat molt curiós.

A continuació podeu veure el resultat de tot el procés:




TERCERA ACTIVITAT

En aquesta activitat els ítems són seleccionar una part de la fotografia que hem estat treballant anteriorment, hi retallar la part seleccionada. A la vegada fent modificacions com anteriorment hem realitzat a la segona activitat.


El procés a sigut el següent:

Primer obert la fotografia de la segona activitat, que ja esta retocada, i selecciono les dues persones que hi ha a l'esquerra, les selecciono amb el "Lazo" i les retallo.

Després obro una pàgina nova i enganxo la imatge retallada i la col·loco a l'esquerra de la imatge, un cop realitzar modifico de nou l'escala un altre vegada a 300 x 225.

Per finalitzar la fotografia, modifico el fons en dues tandes: Primer, selecciono el fons i obro la finestra "Filtros", i obro la sub-finestre "Destectar bordes" i selecciono "Sobel", de nou torno a obrir la mateixa finestra i aquest cop obro "Artisico - Cubismo", tornant a obrir "Filtros" i seleccionant "Luz y Sombras - Supernova" i per finalitzar la primera tanda, obro la finestra "Colores" i selecciono "Brillo y contraste"

La segona tanda que realitzo pel fons és obrint de nou la finestra "Filtro", i obro "Renderizado - Naturaleza - Llama".

I finalment podreu veure el restultat:


martes, 27 de octubre de 2009

UNA MICA D'HUMOR

Quant aguantes sense riure?

BLOGGOSFERA

Una "bloggosfera" també coneguda com a univers de blocs, és una xarxa social que es crea a partir d’un grup de blocs i els seus blocaries. Gràcies a característiques com els canals web, els comentaris i els enllaços, alguns blocs poden connectar-se entre ells a partir de la mútua lectura, participació i referència dels seus autors, generant així en conjunt una cultura pròpia.

Cliceu aquí per veure la nostre "bloggosfera": JOCS INFANTILS 


Els blocs es connectant entre si de la següent manera:

  • En la barra lateral dels blocs hi ha un gadget de llista d'enllaços dels blocs que més visita l'usuari.
  • Afegir el teu escrit el blink del blocaire on s'ha trobat la informació.
  • Donar publicitat del teu bloc a través de comentaris en altres blocs de la mateixa temàtica.
Dins d'aquest món ens apareixen nous conceptes com meme: ens permet transmetre informació a través d'internet i ens crea nous coneixements a través d'una idea bàsica.

Tenir el nostre propi bloc permet estar en contacte amb altres blocaires, intercanviar informació, ideals i afinitats comuns. D'aquí l'activitat de realitzar una "bloggosfera" en grup.

El grup format per Albert Ros, Sara Orantes, Alba Montero i Neus Martínez. Tracta la temàtica els jocs infantils.


La selecció d'aquesta temàtica és la importància que tenen els jocs a l'etapa infantil. A través del joc. Activitat que apareix de forma natural i imprescindible per l'infant. És necessari per el seu desenvolupament social, intel·lectual i emocional. A més, també ajuda al seu desenvolupament cognitiu i a la maduració del pensament creatiu. Ajuda a que els infants tinguin un major grau de socialització, espontaneïtat i una autonomia personal.

Gràcies aquesta activitat, he de dir que descobert el món de la "bloggosfera", i haig de dir que ha sigut un treball positiu el fet de realitzar aquesta activitat, i coneixia altres aspectes de internet que no tenia ni la menor idea de que existint.


Gràcies a la "bloggosfera" i la temàtica seleccionada per el grup, puc veure la diversitat de jocs que hi ha en el món, i posar-me el dia alhora de portar-los en practica a una escola.

viernes, 23 de octubre de 2009

CULTURA LLIURE I PROGRAMARI LLIURE


La cultura lliure és un moviment social basat en la creació de difusió i elaboració de programaris lliures i té per missió contribuir a la reconstrucció de les regulacions dels “drets d’autor”.

El programari lliure es defineix com aquell que garanteix, simultàniament, quatre llibertats:
  • La llibertat d'usar-lo amb qualsevol finalitat.
  • La llibertat d'estudiar-lo i adaptar-lo a les nostres necessitats.
  • La llibertat de redistribuir-lo a tercers.
  • La llibertat d'introduir-hi millores i fer-les públiques a fi que se'n beneficiï tota la comunitat.
Són habituals les reflexions al voltant del copyleft (conjunt de llicències que poden aplicar-se a creacions informàtiques), drets d’autor (copyright), etc.



****ACTIVITAT****

A continuació veurem 4 casos, en el que cal esbrinar quina és la correcta, i explicar per que ho és i per que les altres no.


PRIMER CAS

El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de basquet.

Incorrecta
Un mestre, professors etc., no pot exigir una marca de sabates per fer unes activitats concretes, ja que a l'escola es treballa amb igualtat, i no tots els alumnes tenen el mateix nivell econòmic a casa. Relacionat amb la cultura lliure, el mestre estaria exigint, no deixant triar.
SEGON CAS
Estem a classe fent un projecta col·laboratiu de ciències i diem als postres alumnes: Aneu a Google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.
Incorrecta

En un primer moment podria pensar que aquesta es la correcta ja que l’infant lliurement tria ell les fotografies en el Google. el demanar-li que aquestes les enganxi en el Word ja el professor esta obligant al nen en que les enganxi en un programa en especial. I deixa de ser lliure, ja que aquest per tenir-lo s’ha de pagar.
TERCER CAS
Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.

Incorrecta

És veritat que avui en dia tots els ordinadors ja tenen instal•lats el Microsoft office, però això no vol dir que aquest sigui del 2007 com diu la professora, demanar el powerpoint, del 2007 no esta deixa'n llibertat, ja que poder molts d'ells tenen una versió mes antiga, això si una versió mes nova entraria dins de programari lliure ja que aquest te'l pots baixar gratuïtament.

QUART CAS


El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares".


Correcta


Els infants són lliures de agafar les postals. I les que vulguin, en cara que en un primer moment avia pensat que aquest cas era incorrecta, ja que el mestre
els hi diu que triïn una postal. I si l’infant vol tria un altre souvenir?. Però ells són lliures de poder triar la postal que volen agafar o sinó volen agafar cap, ningú els obliga, i alhora ningú els esta dient teniu que agafar aquesta postal  per exemple del paisatge verd.

lunes, 19 de octubre de 2009

AUDACITY


Audacity és un programa gratuït, que ens podem baixar d'internet. Aquest és fàcil de fer servir i la seva funció és la de realitzar gravacions i edicions. On es poden gravar veus a temps real, sons etc. També podem retallar, copiar i enganxar diferents sons, músiques, veus... Un cop finalitzat ho podem importar en diferents formats: MIDI, RAW, WAV, MP3 i edició de pistes varies.

 La millor manera d'aprendre a utilitzar aquest programa és fent varies proves.

Desprès de fer les respectives proves ens hem ajuntat la Sara Orantes, Sara Mirada i jo per gravar unes cites sobre l’educació infantil. Que a continuació les podreu escoltar.
La realització ha sigut d'aquesta manera:


Primer de tot Gravem les veus i les importem en format WAV. Per gravar necessitem un micró compatible amb la targeta de so i si obrim el programa, veurem un boto vermell (el de gravació) li donem i comencem a parlar.

En aquest cas són 6 cites triades per realitzar aquesta audició:

Necessitem bons educadors, és adir professors i pares.

És important l’educació que rep un infant, ja per part dels pares com dels professors, sobre tots els primers anys de vida.

On hi ha educació no hi ha distinció de classes.

Com educadors, no podem fer distinció amb els alumnes. Tot infant té al mateix dret, i no ens ha d'importar don bé ni de quina classe social és.

Si volem educar un infant l’hem d’educar a ell i també el seu ambient. Com que tots els infants viuen en un context, hem d’educar l’infant i el context, els dos.

No podem educar un infant, a la ciutat com si fóssim a la muntanya ens hem d'adaptar el context. Però si podem adequar aquest context per fer una educació millor.

Per educar un infant fa falta la tribu sencera.

Els pares i professors són els principals educadors de l’infant però el seu entorn com familiars, amics, context també educant aquest infant.

El principal objectiu de l’educació no és el d’ensenyar-nos de guanyar-nos el pa, si no en capacitar-nos en fer més agradable cada tast.

Hem d’educar els infants de manera que valorin el que tenen. I no nomes que ho valorin sinó que també ho visquin.

El cervell no és un vas que s’ha d’omplir, és una llum que s’ha d’encendre.

Les persones se les ha d’estimular. No obligar-les aprendre de memòria les lliçons, normes, etc. sinó que aprenguin gaudint.


Un cop tenim les pistes de veu guardades, les tornem a importar en el programa ja que les hem anat gravant una en una i quan les tenim totes col·locades una sota l'altre les ordenem en el ordre que les volem escoltar.

Cada pista, té la seva intensitat de só, volum, silenci etc, cal retocar-les per que no hi hagi gran diferencia entre elles.

Quan ja les tenim, importem la música, en aquest cas "FELL DE ROBBIE WILIAMS", per poder sentir les cites que hem gravat prèviament, cal retocar el só, posant la intensitat que volem a través del boto que diu "Envolope tool", que el trobarem a ma esquerra, a dalt.

El següent pas és guardar-ho en format MP3 per donar-ho per finalitzat.

Un cop ho tenim enllestit per poder-ho publicar en el bloc cal entrar o bé a la pàgina web Goear: Clica aquí o Esnips: Clica aquí; tant en una pàgina com l'altre cal registrar-se per poder penjar l'audició. En format MP3 en el cas de Goear i en WAV en el cas de Esnips.

I ja per acabar el pengem, aquí per que els visitants del nostre bloc puguin veure el resultat, del nostre projecta.

 LA NOSTRA AUDICIÓ

jueves, 15 de octubre de 2009

SÒLO VINE A HABLAR POR TELÉFONO

“Sòlo vine a hablar por teléfono” és un fragment del llibre “Doce cuentos peregrinos” en el que narra l’historia d'una noia de Zaragoza que visita a la seva família, el tornar cap a casa on viu actualment amb el seu marit a Barcelona, es queda penjada amb el cotxe el mig dels Monegres.
Un autocar la porta cap un centre, on l’hi diuen que si podrà parlar per telefon amb el seu marit. El que no sap ella és que aquest lloc és un psiquiàtric. El telefon es torna amb la seva obsessió ja que sap que a traves d’ell podrà contactar amb la seva parella i sortir d’aquest lloc, on la prenen per boja. El marit preocupat la busca fins trobar-la; ell creu que si ha de quedar, ja que el doctor del centre l’hi explica la situació des del seu punt de vista.

CONCLUSIÓ

La comunicació oral és molt important per fer-nos entendre amb la resta dels éssers humans.

En la narració podem observar que la part comunicativa no funciona bé, ja que la protagonista de la historia és una noia que porta una vida normal conjuntament amb la seva parella, i per una avaria en el cotxe queda tancada en un psiquiàtric on la prenen per boja i ningú creu la seva historia. La obsessió que arriba ella amb el telefon és degut a la falta de comunicació amb el doctor. Ja que aquest és el primer que pensa que tot el que explicar es una fantasia que s’ha fet en el seu cap.




jueves, 8 de octubre de 2009

LLIÇO DE SILENCI

Penjo aquest article que varem parlar a Comunicació oral i escrita; ja que am va semblar un tema molt interessant per debatre.

Avui dia vivim en un país dominat per l’estres, el moviment, el soroll, les preses, tenir que anar d’un lloc a l’altre en temps limitat, etc.
I poques vegades hi ha silenci en el nostre entorn.
Sobre tot la gent que viu en ciutats.
Eulalia Bosch ens parla de las “LECCIONES DE SILENCIÓ” ella les situa a la seva infància en temps del franquisme. I ens diu com aquestes lliçons en un principi per ella no significaven res, una estona per no fer res i tancar els ulls. Però que amb els anys anat veient que aquestes lliçons són molt importants. I mes avui en dia que no hi ha silenci.
És important que l’infant tingui una estona tranquil•la, una estona per tancar els ulls i pensar en ell mateix, o bé per relaxar-se.
Aquestes lliçons de silenci van molt bé pel desenvolupament d’un infant.
Aquest article el podeu trobar a: Educació i vida quotidiana.


miércoles, 7 de octubre de 2009

CRISIS ECONOMICA AUMENTA EL INTERÉS POR ESTUDIAR

Los problemas para encontrar trabajo aumentan el interés de la gente por continuar los estudios, de acuerdo con un informe de la Organización para la Cooperación y el Desarrollo Económico (OCDE). Según el documento 'Panorama de la Educación', publicado por esa organización encargada de coordinar las políticas económicas y sociales de 30 estados, los estudios superiores ofrecen ingresos que doblan los que reciben las personas con estudios secundarios.Además, las personas con una baja cualificación que no tienen empleo, corren el riesgo de convertirse en desempleados de larga duración.En la OCDE, conocido como el 'Club de los países desarrollados', el número de personas con estudios superiores ha crecido a un ritmo del 4,5 por ciento anual entre 1998 y 2007, y la progresión ha sido de al menos el 7 por ciento anual en Irlanda, Polonia, Portugal, España y Turquía.La consecuencia de ese ascenso es que en el 2007, un tercio de los jóvenes de 25 a 34 años había llegado a ese nivel universitario o equivalente. Y la tendencia va a continuar en el futuro, predice la OCDE.
París, EFE.-
Per vuere la noticia: Clica aquí

Com tots sabem, estem en temps de crisi. Avui dia hi ha una gran majoria de població que es trobar a l’atur i no troba feina, ja que les empreses tampoc disposen de places vacants.

Moltes de les persones que presenten el seu currículum vitae a les empreses són rebutjades per aquestes, degut a que pel lloc de treball específic al qual s’han presentat, es demanen uns estudis superiors als que tenen.

Així que la gran majoria de persones que es troben a l’atur, han optat per estudiar o reprendre els estudis.

Com veiem a l'article, en els últims anys ha augmentat el nombre d'estudiants als cicles de formació professional i a les universitats.

Aquest fet implica que costi més entrar als estudis que volen realitzar ja que hi ha més demanda i les notes cada vegada són més altes. Molta gent que fa preincripcions a escoles per estudiar un cicle mitjà, superior o un grau a la universitat ho tenen més dificil.



martes, 6 de octubre de 2009

NOTEBOOK & DELICIOUS

Quan treballem amb Internet, i busquem informació de qualsevol tipus, ja siguin imatges, documents, textos, etc. ens trobem amb un petit entrebanc; Quan trobem la pagina web desitjada, per no perdre la informació, la guardem a la carpeta dels meus preferits ("Mis favoritos”), una aplicació que tenen la majoria dels navegadors d’internet, com el Internet Explorer o el Mozilla Firefox. Però només podem accedir a la informació guardada en aquesta carpeta a través de l'ordinador amb el qual hem estat treballant, de manera que no ens permet recuperar la informació des d'un altre ordinador.

En canvi, als ordinadors dels centres docents, com les escoles i les universitats com la Blanquerna, aquesta aplicació no és fiable, ja que tot document, imatge, direcció URL, etc. que ha estat guardada anteriorment, i al apagar l'ordinador desapareix. Per tant la professora de TIC ens mostra dues webs molt interessants on podem guardar tota la informació que necessitem, i la podem obrir des d'altres ordinadors sense que aquesta es perdi.

NOTEBOOK GOOGLE

Amb el Bloc de notes de Google podem navegar, enganxar i organitzar informació que podem obtenir de les webs que visitem.

Per accedir el Bloc de notes cal estar registrat en un compte de Google, i amb el nostre compte podrem entrar al bloc de notes i descargar l’extensió.
Per poder accedir directament des del meu bloc premeu el següent enllaç: Clica aquí
DELICIOUS
Aquest és semblant al bloc de notes Google, amb algunes diferencies: una d'elles que només ho trobem amb anglès. Per accedir-hi només cal registrar-se i ja podrem utilitzar-lo, la qual cosa ens permet escriure comentaris, posar etiquetes a les webs que ens interessen, i també ens permet compartir treballs i informació amb la resta d’usuaris agregats com a fons (amics), on també podem observar els enllaços que tenen.
En aquest servidor cal tenir comte ja que les publicacions realitzades són publiques pels usuaris.

Per poder accedir directament des del meu bloc premeu el següent enllaç: Clica aquí

Personalment al moment de guardar una adreça URL està molt bé el Delicious, ja que pots accedir a les webs dels companys. Però ara bé, si ens interessa guardar més d'una adreça, és millor el notebook de Google, ja que permet utilitzar-lo per més recursos. També el notebook de Google és una aplicació més propera ja que és un buscador que faig servir tot sovint i està amb Castellà, cosa que el Delicious el trobem amb àngles, fet que implica un  un impediment per les persones que no dominen aquesta llengua. També el notebook permet fer les publicacions privades, en canvi el Delicious ho poden veure els altres usuaris.